Co znamenají jednotlivé značky u našich produktů

14.11.2015 16:28

 

Sběr divoce rostoucích bylin

Sibiř, díky jeho extrémním podmínkám, nabízí byliny světové kvality s unikátními vlastnostmi pro zdraví a krásu, jaké je možné jen těžko najít kdekoliv jinde na světě. Pokud chtějí byliny přežít na Sibiři, musí si syntetizovat vysoce účinné obranné látky a mají mimořádně antioxidační vlastnosti. Například Dutohlávka sněžná, díky úžasné síle a vitalitě je zelená i pod sněhem při teplotě až minus 50 ° C. Obsahuje jedinečnou formu kyseliny usnové, o které se traduje, že má až magický význam pro pleť, aktivně obnovuje buňky a účinně zpomaluje proces stárnutí.

Sibiřská borovice zakrslá má každý měsíc centimetrové přírůstky, i když je půda komplet zmrzlá, řídká a kamenitá.

Moruška severní je přizpůsobena přežít teploty -50 ° C a přitom produkuje dva krát více vitaminu C než citron.

Divoký altajský rakytník má největší obsah přírodního vitaminu E v celé rostlinné říši.

Sibiřská šalvěj je přírodní lék pro zvířata tajgy, které když jsou zraněná nebo nemocná, vyhledávají její kouzlo pro rychlé uzdravení.

Používáme všechny tyto jedinečné vlastnosti sibiřských rostlin na vytvoření kosmetiky, která dokáže naplnit Vaši pleť mimořádně silnou vitální energií.

Zachování divoké přírody

Naším cílem je mít pozitivní dopad na ekologii divoké krajiny, kde se bylinky sklízejí. Pokud jsou sklízeny a ořezána správně, většina rostlin a bylin reaguje na nerušivé prořezávání novým růstem. Kromě toho, má zásadní význam pro sběr bylinek jejich konkrétní velikost a věk, a také čas sklizně, které jsou klíčovými prvky na nejvyšší koncentraci složek, které mají co nejúčinněji chránit zdraví a krásu pokožky. To je důvod, proč jsou všechny byliny ze sibiřské divoké přírody, používané v našich produktech, sklízené ručně domácími lidmi malých sibiřských kmenů

Unique Product Base

Jsme jediná společnost na světě, která používá olej ze sibiřské borovice (Pinus Sibirica Seed Oil) k vytvoření základní báze našich krémů, kondicionérů a šampónů. Sibiřská borovice - olej - je 5x bohatší na vitamín E než olivovoý olej a 3x na vitamín F než olej z tresčích jater.

COSMOS NATURAL

Značka Německé obchodní a průmyslové komory

sdružení podniků zaobírajících se výrobou a prodejem léků, potravinových doplňků a přípravků v péči o tělo, garantuje, že produkt vyrobený z nejkvalitnějších surovin Kontrolovaného ekologického zemědělství nebo certifikované sklizně, neobsahuje látky cizí lidskému organismu, ale jen čisté rostlinné oleje, zádné konzervační, vonné nebo barvicí látky a výrobek ani jeho výchozí suroviny z mrtvých zvířat. Sdružení se nachází v německém Mannheimu, organizuje více než 440 výrobců a distributorů. V roce 1996 ve spolupráci s předními výrobci přírodní kosmetiky, BDIH vyvinuli všeobecné pokyny pro certifikaci přírodní kosmetiky a to S ohledem na očekávání spotřebitelů. Na základě těchto pokynů, nezávislý institut testoval více než 2000 produktů na jejich obsah a výrobní metody.

Jaké jsou výhody kosmetiky s ECOCERT certifikací

Ecocert: inspekční a certifikační organizace pro udržitelný rozvoj. Byla založena v roce 1991 ve Francii a v současnosti provádí inspekce ve více než 80 zemích světa, což ji činí jednou z největších ekologických certifikačních organizací na světě. Zajištění čistoty a kvality certifikátem ECOCERT znamená dodržení nejpřísnějších a nejprestižnějších standardů pro výrobce přírodní a ekologické kosmetiky. Stanoví požadavky na formule složení produktů vyráběných z přírodních komponentů, jejich kvalitu a způsob zpracování. Využívání živočišných složek, rafinovaných ropných produktů a používání praxe testování na zvířatech jsou zakázány. Organické látky používané v kosmetice musí být v souladu s požadavky ECOCERT, a to je:

  • Semena rostlin nejsou podrobeny genetické modifikaci
  • Zákaz používání chemických hnojiv na farmách
  • Zákaz používání pesticidů, hubení škůdců se provádí pomocí jejich přirozených nepřátel, nebo nejedovatými alternativami schválenými ECOCERT
  • Produkty jsou vyráběny a skladovány v ekologických prostorách.
  • Speciální postupy dokumentace Vám umožnují sledovat výrobu kosmetiky z kvalitních surovin, její balení až po konečné doručení zákazníkovi.
  • Dvakrát za rok provádí ECOCERT kontrolu výrobních linek, aby byly všechny její požadavky prováděny. ECOCERT upravuje a kontroluje nejen součásti a komponenty kosmetiky, ale i celý výrobní proces.
  • Produkty certifikované ECOCERT jsou šetrné k životnímu prostředí i společnost, která je vyrábí.

Přírodní kosmetika certifikována ekocertifikátem Greenlife podle standardů ECOCERT je k dispozici na https://cosmetics.ecocert.com

ICEA

Institute of Ethic Certification - Institut etické certifikace

ICEA je hlavní certifikační orgán přírodních kosmetických přípravků (přírodní kosmetika, biokosmetika, eko-kosmetika ...) v Itálii. Italská asociace ekologického zemědělství (AIAB) a Institut etické certifikace (ICEA), spolu se skupinou výrobců, položili základy pro posuzování přírodní a eko kosmetiky. Kosmetika, tj. vše, co se používá při péči o tělo, dostane status přírodní, pouze tehdy pokud splňuje nejpřísnější požadavky certifikačního úřadu.

Toto je pak uznáno i certifikátem, odpovídajícím označením na obalu výrobku.

Co ICEA kontroluje?

Všechny fáze výroby podstupují každoročně přísný systém certifikace. Je kontrolován celou řadou požadavků na bioprodukty:

  • absence umělých přísad a technologií genetického inženýrství ve výrobě
  • vše, včetně produkce odpadních plynů, produkování odpadu, spotřeb energií, dopravní a hygienické normy jsou velmi striktně stanoveny
  • výroba a skladování musí být prováděno v souladu s přísnými ekologickými předpisy
  • ICEA inspekce (audit) je prováděna několikrát za rok, přímo na místě výroby
  • je dodávána kompletní dokumentace, v níž se dá sledovat vše, od příjmu surovin, jejich zpracování a skladování, až po expedici výrobků konečnému spotřebiteli. Toto také prochází povinnou inspekcí.
  •  

 

—————

Zpět